23948sdkhjf

Billige vinduesviskere dumper i test

FDM: De billigste vinduesviskere er ikke pengene værd, viser ny test i Motor.
Et godt udsyn er afgørende for trafiksikkerheden. Både ens egen og medtrafikanternes. Her spiller bilens vinduesviskere en afgørende rolle, når forruden skal holdes ren for trafikfilm, snavs eller fri for vand. Det er dog langt fra alle viskerblade, der klarer den opgave lige godt. Det viser en test, FDM's medlemsblad Motor har lavet af ti forskellige viskerblade.

- Vi har haft en lang og hård vinter, hvor vinduesviskerne har været på hårdt arbejde. Samtidig har frosten været hård ved gummiet. De fleste trænger derfor til at blive skiftet nu, hvilket man kan gøre i forbindelse med den almindelige forårsklargøring af bilen, siger afdelingsleder af FDMs tekniske rådgivning, Jørgen Jørgensen.

Ifølge ham skal viskerblade skiftes, når de begynder at trække striber over ruden, bladets gummikant bliver flosset, eller de er to år gamle.

Motors test viser, at en ny type viskerblade med fjeder klarer sig langt bedre end de velkendte viskerblade på bøjler. Fjederen i den nye type betyder, at bladet lægger et mere jævnt tryk på ruden, hvilket giver et bedre resultat.

Selv om der i det samlede testresultat også er lagt vægt på monteringen, er det vigtigste, hvordan vinduesviskerne virker. Viskerbladene er derfor testet i laboratorium ved både +20 og -8 grader for at teste deres egenskaberne i sommer- og vinterføre. Mens de bedste viskerblade formåede at holde ruden ren i begge ender af temperaturskalaen, havde de billigste viskerblade selv fra ny svært ved at rense forruden ved de -8 grader.

- Som med så meget andet, får man, hvad man betaler for. Det gælder også viskerblade. Motors test viser, at de billigste produkter ikke formår at holde forruden ordentlig ren, så dem bør man gå uden om. Det er et spørgsmål om sikkerhed. Typisk skal de også skiftes oftere, og så ryger besparelsen hurtigt. Er man i tvivl om, hvad man skal vælge, kan man enten spørge sin forhandler eller i en butik med biltilbehør. Her er sortimentet både større og ekspertisen ofte bedre, siger Jørgen Jørgensen.

I det nye nummer af Motor er der desuden en guide til, hvordan man selv skifter og monterer vinduesviskere på fem minutter. Motor udkommer fredag 5. marts.

Mere på www.fdm.dk/motor
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084