23948sdkhjf

GM-chef tjener 49 millioner årligt

Den nye topchef for General Motors, Edward "Ed" Whitacre, der selv siger at han intet ved om biler, men meget om økonomi, tjener hvad der svarer til 49,5 millioner kroner årligt hos GM. Det blev forleden oplyst i Detroit.

Whitacre er tidligere chef for det store telefonselskab AT&T. Samtidig oplyste bestyrelsen, at den tidligere chef Fritz Henderson fortsætter som konsulent og får 9,4 millioner kroner i år. Hans aftale udløber ved udgangen af året.

Ed Whitacre har allerede sat sit stempel på en del ændringer med en kraftig ændring i hele organisationen, inklusive det store datterselskab Opel-Vauxhall, som bestyrelsen i det kriseramte GM besluttede at beholde. Han har netop besluttet at investere omkring 2,75 milliarder kroner i næste generations Ecotec motorer i USA. Det skaber 550 nye jobs.

I USA er det almindeligt, at borgerne får at vide, hvad de "store" personer i erhvervslivet tjener. Selv om det er mange penge, set gennem danske briller, er der ingen i USA, som har ondt bagi af den grund, men hvis det begynder at gå dårligt, er der til gengæld meget få i topstillinger, som overlever ret længe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078