23948sdkhjf

Sportskørsel med grønt overskud

Rundere skuldre på Pilot Sport 3 medfører bedre kørsel, lover Michelin.
Bremselængden er forkortet med tre meter i forhold til forgængeren Pilot Sport 2 og flere konkurrenter, mens dækket holder ti procent længere og sparer ti procent brændstof. Argumenterne fra Michelin er til at tage og føle på i forbindelse med lanceringen af det nye sommerdæk, Michelin Pilot Sport 3, som oplyses at være det første sportsdæk med Green X-mærkning, det vil sige et dæk med meget gode miljøegenskaber. Michelin lancerede sit første grønne dæk i 1992 og har nu taget hul på 4. generation.

Det nye superdæk i 16 og 19 tommer lanceres globalt tidligt i 2010 til en lang række biler fra klasse A til E1. Pilot Sport 3 er allerede blevet certificeret af flere bilproducenter, selv om dæksalget først starter nu, mens eksempelvis Audi og Mercedes har godkendt dækket til A4, A5 og E 63 AMG. Dækket er også på vej til Audi A3, Citroën C4, Ford CMax, Mercedes S65 AMG, Mercedes E-Class and Mercedes SL.

Forgængeren Pilot Sport 2 opnåede hele 200 certificeringer i løbet af dækkets seks år på markedet.

Balancen i dækket er opnået via en række egne teknologier så som green power compound - en ny gummiblanding som kombinerer optimalt vådgreb, lang levetid og lav rullemodstand.

Hertil kommer et såkaldt anti-surf system med rundere dækskuldre, som er en ny udformning af dækskuldrene bidrager til hurtigere dræning af vandet under dækket. Det betyder forbedret vådgreb.

For det tredje kommer Programmed distortion tire architecture - en ny teknik som har til formål hurtigt at bygge den varme op i dækket, som er nødvendig for optimale præstationer. Det bidrager til både gode styreegenskaber og lang levetid, forklarer Michelin. Dækket opnår hurtigere når den optimale funktions temperatur, og mønsteret på Pilot Sport 3 blev mere stift ved høj hastighed, hvorved overophedning undgås.

Dækker rummer også The Wet Grip Elastomer, en polymer som klæber til asfalten, også når det er vådt.

Bedre greb i kurverne

Michelin Pilot Sport 3 leverer bedre greb i kurverne og standser tre meter før forgængeren ved 80 km/t., oplyser Michelin. En påstand som ganske præcist blev dokumenteret ved lanceringen i Almeria i Sydspanien midt i februar.

Samlet leverer det nye dæk både sikkerhed, køreglæde og miljørigtige egenskaber, lover Michelin.

Dækket er resultatet af 50.000 timers computer simulation, efterfulgt af 100.000 test kilometer på virkelig vej, oplyser Michelin, som bruger over 500 millioner euro per år på research og udvikling.

Ifølge Michelin faldt salget af sports- og luksusbiler i 2008 og 2009, men ventes nu at stige løbende, i sær i Europa.

Pilot Sport 3 introduceres i forskellige størrelser I 2010. Ved årets slutning vil 25 være klar på eftermarkedet – fra 195/45 R16 84V XL og til 275/40 ZR19 101Y.

Ved den omfattende testdag på banen ved Almeria havde Michelin arrangeret fire workshops inden for kørsel på våd vej, bremsning på våd vej, kørsel på offentlig vej og testkørsel på tør, kurvet bane. Det nye Michelin dæk var monteret på en lang række bilmodeller fra blandt andet VW, Audi, Mercedes, Renault og Mini, som også var monteret med konkurrerende dæk fra Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Pirelli og Conti.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062