23948sdkhjf

Bilbranchen: Grøn omlægning af bilafgifterne haster

Det er glædeligt, at regeringen vil arbejde for en grønnere bilpark i Danmark. Men forslaget om at fritage elbiler for afgifter til og med 2015 er først og fremmest en lappeløsning, som understreger, at de danske registreringsafgifter allerede i dag er alt for høje. Der er behov for en generel omlægning af bilafgifterne til en årlig CO2-baseret afgift, som kan bane vejen for en klimavenlig dansk bilpark. Det mener Bilbranchen i DI.

- Vi er helt enige i målsætningen om at få indrettet bilafgifterne på en grønnere og smartere måde. Men det er helt afgørende, at regeringen griber det rigtigt an. Bilbranchen i DI opfordrer regeringen til snarest at gennemføre en omlægning af bilafgifterne, så vi får afskaffet den værdibaserede registreringsafgift og indført en årlig CO2-baseret afgift, siger Jesper Juul-Jensen, branchedirektør i Bilbranchen.

- Sådan en omlægning vil sikre teknologineutralitet på kort sigt og bane vejen for indførelsen af intelligente kørselsafgifter, når systemet er på plads - uden at dobbeltbeskatte eksisterende bilejere. Det vil være langt mere effektivt og gavnligt for samfundet end at forhøje de i forvejen alt for høje bilafgifter, siger Jesper Juul-Jensen

- Alene af hensyn til landets mobilitet og fleksibilitet synes jeg, at det er skævt at finansiere diverse el-bilssatsninger med en øget afgift på almindelige biler. Forslaget om øgede afgifter vil alene have den konsekvens, at man skaber usikkerhed og skader et i forvejen afventende bilmarked. Det er vigtigt at have for øje, at el-bilerne i et godt stykke tid fremover formodentlig kun kan supplere de almindelige kørselsbehov, siger Jesper Juul-Jensen.

- Det er hverken hensigtsmæssigt eller rimeligt at lade de konventionelle bilteknologier subsidiere elbiler. Det kommer til at gå ud over de øvrige miljørigtige teknologier. Der kan ikke være mange, der ikke mener, at biler i Danmark i forvejen er rigeligt beskattet. Men nu må vi se, hvor meget det kommer til at dreje sig om.

- Indtil videre er der jo ikke et reelt elbilmarked i Danmark. Samtidig må det konstateres, at der nu er skabt gode forudsætninger for et succesfuldt elbilmarked. Med regeringens beslutning bliver danskerne jo nærmest presset til at tage imod elbilerne, siger branchedirektør Jesper Juul-Jensen, Bilbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078