23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

FIRE STORE UNDERLEVERANDØRER til bilindustrien undersøges af FBI for mulighed for "kollision" på markeder, som det hedder. Det er Denso, Yazaki og Toka Rika, som leverandør til Toyota, samt Lear. Flere af selskaberne mener ikke, at der er foregået noget galt.

CANADISK-ØSTRIGSKE MAGNA, der søgte at overtage Opel sidste efterår, kom ud af sidste års regnskab med et underskud på hvad der svarer til cirka 2,7 milliarder kroner.

MERE END 50 PROCENT af de små biler i EU har et CO2 udslip på under 140 g/km. Det er en forbedring fra året før. Biler, som kun udleder 101-120 g/km, er steget med 8,9 procent. Fiat topper med flest biler med laveste CO2 udslip i gennemsnit. Toyota har bilen med den laveste værdi, Yaris, ifølge JATO.

FORD LANCERER EN lille ny bil i Indien i løbet af marts. Figo skal øge konkurrencen mod de andre minibiler på det hastigt voksende marked.

ALFA ROMEO HAR været på vej tilbage til USA i de seneste 10 år, men nu skal det være, udtaler Fiat chefen Sergio Marchionne. Det bliver i 2012.

TOYOTA HAR REDUCERET produktionen i Frankrig i takt med de mange tilbagekaldelser.

LAND ROVER HAR lovet kunderne i USA en mindre SUV, der skal introduceres i slutningen af 2011.

SALGET AF MEDIUM og tunge lastvogne steg for første gang i tre år i januar med tre procent.

UWE GEMBALLA, Tyskland, indehaver af tuningsfirmaet med samme navn, er forsvundet i Sydafrika. Han er sidst set i lufthavnen i Johannesburg for flere uger siden.

JAGUAR OG LAND ROVER har fået et lån af European Investment Bank, EIB, på 2,5 milliarder kroner.

GENERAL MOTORS ANSÆTTER igen medarbejdere i USA med et tredje skift på Chevrolet Cruze fabrikken i Lordstown, Ohio. Siden krisen medio 2009, hvor en del blev afskediget, er der foreløbig ansat 6700 flere medarbejdere.

MARUTI SUZUKI i Indien tilbagekalder den lille Alto og søstermodellen Nissan Pixo. Flere biler har haft læk i benzintanken.

KINESISKE BYD HAR meddelt i Kina, at selskabet begynder at eksportere biler til Europa i 2011, og til USA allerede i slutningen af året. Fabrikken fremstiller 800.000 biler i år, 5-10 procent eksporteres.

HYUNDAI PLANLÆGGER 10 nye modeller til EU de næste par år. Markedsandelen steg fra 1,8 i 2008 til 2,6 procent sidste år i EU til 341.837 enheder, ifølge ACEA.

EU-KOMMISSIONEN I Bruxelles planlægger en ny ambitiøs plan for udvikling af elbiler i Europa i første halvår 2010. Det oplyste den spanske premierminister Jose Luis Rodriguez Zapatero, formand for EU.

KIA ØGER PRODUKTIONEN på den nye fabrik i Slovakiet med 40 procent i år til 210.000 enheder. Motorproduktionen øges samtidig fra 243.000 til 300.000 enheder.

DEN ÅRLIGE BILUDSTILLING i Leipzig afvikles i perioden 10.-18. april. Samtidig afvikles et seminar med crashtest. "Hvor sikker er el-bilerne".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086