23948sdkhjf

Geneve op i gear

Det er grønt over det hele. Selv de store sportsmodeller er blevet "grønne" med hybridteknologi på biludstillingen, der begynder i dag.
Geneve udstillingen, der åbner for publikum i dag den 4. marts, er tilbage til tidligere tiders hitliste med mange nyheder som den vigtigste udstilling hvert år i Europa. Flere bilnyheder er allerede omtalt her i spalterne, men det er tydeligt at udstillingen afvikles i et højere gear end sidste år, hvor flere bilproducenter blev væk.

I år er alle biler blevet mere miljøvenlige med lavere CO2 udslip, og mange med hybridteknologi. Ford præsenterer en række nyheder. De to nye brødre C-Max og Galazy blev omtalt her i bladet i sidste uge efter præsentationen i Sydfrankrig, men Ford viser også en modificeret C-Max, og en version Grand C-Max med syv sæder. Motorprogrammet er 1.6 liter benzin med direkte indsprøjtning og de to dieseludgaver 1.6 og 2.0 med bedre udstyr. Dertil en modificeret Kuga med to nye Duratorq TDCi-dieselmotorer med sekstrins transmission og Powershift, Fords dobbeltkobling. De to motorer kører længere på literen og er blevet kvikkere med 20 procent højere drejningsmoment. Samme motorer kommer ned i Mondeo-serien, hvor gennemsnittet loves til 18,9 kilometer per liter i den nye 2.0 TDCi med sekstrins transmission. 1.6 TDCi loves 17,9 kilometer per liter.

Samtidig kan Mondeo-serien leveres med den nye 2.0 liters benzinmotor med Ecoboost, der yder 203 hk. Måske er den største Ford nyhed den helt nye Focus, der havde verdenspremiere i Detroit tidligere på året.

Svulmende Audi RS5

Ny er også den elegante Audi RS 5 med 4.2 liters V8-motor med 450 hk, syvtrins S-tronic transmission og et nyudviklet midterdifferentiale i quattro-drivlinien. Motoren er tæt forbundet med V10-motoren i sportsvognen R8, med direkte indsprøjtning og forkortelsen FSI. Audi RS 5 vejer 1725 kilogram og klarer 0-100 kilometer på kun 4,6 sekunder, med en begrænset tophastighed på 250 kilometer i timen. Som ekstraudstyr kan tophastigheden øges til 280 kilometer i timen. Spoileren på hækken slår automatisk op over 120 kilometer i timen. Den lanceres i Danmark i juni.

Hyundai ix35 trækker

En anden nyhed i Europa er Hyundai iX35, der kommer til salg kort efter udstillingsåbningen på flere markeder i Europa. Den leveres med både benzin- og dieselmotorer i forskellige versioner, og dieseludgaverne har sekstrins transmission. Som standard leveres nyheden med forhjulstræk, men kan også leveres med træk på alle hjul. iX35 måler i længde, brede og højde 4,41/1,82/1,67 meter.

Hyundai er netop kåret til Årets Bilproducent af det engelske AM Magazine for udvikling, salg og kvalitet med et CO2 udslip på et gennemsnitligt kun 148 g/km - 10 procent bedre i 2009 end året før.

Lettere hybrid-Porsche

En anden stor nyhed er den spritnye Porsche Cayenne med hybridteknologi, hvor forbruget er reduceret med 23 procent. Den er blevet lettere, ligesom VW søstermodellen Touareg, med 180 kilogram. Cayenne er 48 millimeter længere end forgængeren, og kommer vanen tro med en del kraftige motorer fra 300 til 400 hk, som er lidt mere end tidligere. Designet er også nyt.

Noget længere ud i fremtiden er Mercedes-Benz F800 med plug-in og brændselscelle teknologi, der udleder nul C02. Mercedes oplyser, at sikkerheden er videreudviklet med flere spændende detaljer. Der er tale om to tekniske løsninger. Den anden har en mindre benzinmotor til at forlænge rækkevidden. De bageste døre er samme udvikling, man ser i varevogne med en skydedør, der letter adgangen til bagsædet.

Stadig ikke for danskere

Nissan viser, ud over den tidligere omtalte crossover Juke, også sin nye Navara og Pathfinder, og luksusmærket Infiniti viser en ny M-linie, som ikke sælges på de små europæiske markeder. Infiniti svarer til Toyotas Lexus modeller. Dyrere i højere kvalitet. Tuningsfirmaerne er også på dupperne med nyheder i fælge og udstyr med mere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094