23948sdkhjf

Temadag om diesel

I går mødtes 160 mekanikere på Skjern Tekniske Skole til temadag om diesel.
Danske bilisters kørselsmønster med korte ture er ikke ideelt for en dieselmotor. Men mekanikeren kan forebygge og afhjælpe tilsodning. Derfor mødtes 160 mekanikere i går tirsdag på Skjern Tekniske Skole til temadag om diesel med FTZ som arrangør. Interessen for at deltage illustrerer autobranchens teknologiske udfordringer.

Flere og flere danskere har købt personvogne med dieselmotor. Det er blandt andet baggrunden for, temadagen, som skulle gøre mekanikere fra områdets værksteder bedre rustet til at fejlfinde og servicere Danmarks godt 500.000 diesel personvogne.

En stor del af dieselbilerne er nu mellem to og seks år gamle, og det må forudses, at de i de kommende år vil give meget arbejde på værkstederne. Primært fordi mange bilisters kørselsmønster med korte ture ikke er ideelle betingelser for en dieselmotor, så der opstår problemer med tilsodning.

Et kig ind i fremtiden

Der holdes tre tilsvarende temadage i Frederikshavn, Svendborg og Roskilde. FTZ Akademi er arrangør og leverer indholdet til temadagene, hvor også eksperter fra Bosch og Bell Add bidrager med viden om henholdsvis testudstyr og tilsætningsstoffer, der forebygger eller fjerner sod fra motorerne.

Ifølge uddannelseskonsulent Hans-Erik Kristoffersen, FTZ Akademi, er formålet med disse temadage at bringe værkstederne på forkant med metoder til at forebygge og afhjælpe problemerne ved hjælp af efteruddannelse, testudstyr og opdateringer med ny software til de stadig mere avancerede elektroniske motorstyringer m.v.

På temadagen i Skjern var der arbejdende stande, hvor mekanikerne i praksis vil fik et godt indblik i de bedste fejlfindingsstrategier, brug af udstyr til test og håndtering af sodproblemer på dieselmotorer. Der blev også tid til en gennemgang af udviklingen på dieselområdet de sidste fem år og tid til et kig ind i fremtiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062