23948sdkhjf

Knæk CO2-kurven og bevar velstanden

Danskernes biler kører stadig længere på literen. Samtidig køber vi stadig flere men mindre biler, som vi kører flere kilometer i. Hvis vi skal have knækket CO2-kurven for transportområdet og bevare mobiliteten, kræver det en buket af løsninger, mener Dansk Erhverv.
- Det er fortsat en udfordring at knække kurven CO2-kurven for transportområdet. Teknologien har gjort forbrændingsmotorerne stadig mere effektive, men vi mangler stadig at se det helt store gennembrud for el, gas og vand som drivmidler. Dermed er avancerede biobrændstoffer det bedste bud på praktisk anvendelige og CO2-rigtig transport, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Trenden har i en årrække været, at bilerne blev stadig tungere på grund af større krav til udstyr, sikkerhed og lignende. Det har nu ændret sig, så bilerne bliver stadig lettere, og det kan ses på udslippet. Samtidig er bilfabrikkerne i hele perioden blevet stadig bedre til at lave energieffektive biler. Den økonomiske krise betyder samtidig, at mange har fået længere til arbejde. Samlet set køber danskerne flere, men mindre biler, som vi kører flere kilometer i, og effekten på CO2-udslippet er nærmest neutral. Det passer ikke godt ind i, at regeringen til efteråret barsler med en plan, der skal nedbringe transportens CO2-udslip.

- Erhvervslivet kan ikke bruge løsninger, der begrænser adgangen til arbejdskraft og bringer os i endnu dybere krise. Dermed må vi og regeringen også kigge andetsteds for at finde løsninger. Bedre kollektive tilbud, der fungerer i samspil med resten af trafikken, bedre logistik, mere teknologi både i trafikken men også i form af for eksempel hjemmearbejdspladser skal kombineres med de nye brændstoffer for at skabe resultater, der nedbringer CO2-udslippet, mener Jesper Højte Stenbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094