23948sdkhjf

Kræver hurtig ministerreaktion om demo-regler

Bilbranchen har sammen med D.A.F. og bilimportørerne afsendt et klagebrev om Skats tilbagevirkende fortolkning, der blev diskuteret på Bilbranchens generalforsamling og årsdag i paneldebat.
- Det er jo ikke første gang, vi har oplevet, at bilafgifterne i Danmark er blevet ændret, men det har trods alt sjældent været med tilbagevirkende kraft. Og det er, hvad vi oplever med Skats fortolkning af L94 lovforslaget om leasing- og demobiler. Forhandlerne, som inden 21. februar, hvor det blev kendt, at lovforslaget ville komme, har i god tro disponeret i tillid til gældende lovgivning men risikerer nu væsentlige økonomiske tab, sagde formand Hans Vestergaard onsdag den 30. maj i sin beretning på Bilbranchens generalforsamling i Vejle.

Det finder Bilbranchen ikke acceptabelt og har derfor, i samarbejde med De Danske Bilimportører og Danmarks Automobilforhandler Forening, rettet henvendelse til skatteministeren for at gøre opmærksom på urimelighederne i Skats fortolkning i nyhedsbrevet af 14. maj.

- Vi har gjort opmærksom på, at det haster med en afklaring, da specielt biler til valutaudlejning lige nu er fanget på det værst tænkelige tidspunkt, hvor udlejningsselskaberne har brug for dem til deres højsæson i løbet af sommeren. Vi forventer et svar hurtigt fra ministeren og er, om nødvendigt, klar til at gå den juridiske vej. Det her skal vi som branche ikke finde os i!, lød det fra Hans Vestergaard til de cirka 60 fremmødte bilforhandlere.

Årlig købsafgift

Selve tanken bag L94 om at ligestille købere rent afgiftsmæssigt har Bilbranchen ikke større indvendinger imod. Bilbranchen har i årevis advokeret for en teknisk baseret afgift, som medfører samme afgift for samme bil. Men brancheforeningen mener at L94 bare er yderligere en lap på et utidssvarende afgiftssystem, som som bør laves om.

- Vi vil derfor fortsat arbejde for en omlægning af registreringsafgiften. Gerne så afgiften betales årligt af ejeren over bilens levetid og dermed ligestiller bilkøbere med leasingtagere. På den korte bane kan det ganske vist give forskydninger i markedet – og risikere at koste bilforhandlerne penge. Men en sund forretningsmodel, som holder på lang sigt, kræver en generel omlægning af bilafgifterne i Danmark, sagde Hans Vestergaard.

Han kom i sin beretning også ind på vigtigheden af nye kontrakter med bilimportørerne ved udløb af Gruppefritagelsen i 2013, arbejdet med at opkvalificere og højne niveauet i branchens uddannelser, arbejdsmiljøværktøjer, de opnåede ansvarligt overenskomster og de mange forestående ejerskifter i landets bilhuse, der har behov for professionelle bestyrelser.

Leasing går godt

I en paneldebat på det efterfølgende årsmøde diskuterede adm. direktør Peter Monk, Monk Biler A/S, salgsdirektør Peter Larsen, Citroën Danmark, salgsdirektør Henrik Sønderby, Nordania Leasing og operations director Frank Lundberg, Leaseplan lovforslaget L94.

Peter Larsen mener, L94 vil give indtjeningsproblemer, at staten taber penge, at vi vil se langvarige retssager og at virksomheder hellere lader medarbejdere køre på kilometerpenge i egen bil end leaser. Vi vil se en prisregulering opad på nye biler, som ikke vil give tilstrømning til leasing.

Henrik Sønderby inddrog den nye skattereform, som han mener vil ramme især importørerne på grund af nedsat skatteværdi og -fradrag, ligesom bilerne vil få mindre udstyr monteret. Peter Monk gav udtryk for forvirrede kunder, der tror, at leasing er dømt ude, ligesom forhandlerkreativitet og negativ avance er en saga blot.

Frank Lundberg gav udtryk for, at leasing stadig går fint, især for varebiler, og at der er masser af muligheder med L94, især da leasingbranchen også lever af at producere brugte biler til dette mere stabile marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068