23948sdkhjf

Tid til grøn mobilitet

Erfaren bilmand har etableret Green Mobility, som skal hjælpe kommuner og virksomheder med at skære i CO2-udslip og brændstofforbrug.
I et eksempel med en kommune, som råder over godt 100 biler, foreslår Green Mobility en anden sammensætning af bilflåden. Resultat: CO2-udslippet reduceres med 30 procent og brændstof-besparelsen når godt 35 procent.

Det er den erfarne bilbranchemand, 51-årige Henrik Isaksen, som viser det grønne eksempel. Tidligere i år etablerede han Green Mobility A/S, som holder til i lokaler på DTU i Lyngby.

Green Mobility er et rådgivning- og styringsværktøj, der med fokus på brændstofforbrug og miljø skal hjælpe kommuner og virksomheder til at opnå reduktion af CO2-udslip og en økonomisk besparelse i brændstofforbrug ved løbende at motivere brugerne af bilerne og anbefale sammensætning og mobilitetsform i den fremtidige vognpark.

Green Mobility har indtil videre dannet partnerskab med Trafikstyrelsen og er på vej med de første aftaler med både kommuner og virksomheder – typisk med flåder på fra mindst 50-100 biler. Målet er at besøge alle 98 kommuner inden udgangen af 2013 med det grønne budskab.

Ud over direktør Henrik Isaksen er den erfarne tidligere miljøchef hos Peugeot-importøren, Jens Andersen, ansat som energi- og miljøchef i Green Mobility, og for tiden er selskabet ved at ansætte fire energi- og miljøkonsulenter. Målet er at være otte medarbejdere inden 2013.

I den konkrete rådgivning foretager Green Mobility en analyse af vognparken med videre og kommer med en anbefaling, der blandt andet omfatter udskiftningstidspunkter, maksimalt CO2-udslip på den udskiftede bil, CO2-udslip per år for den samlede vognpark, energiforbrug per år for den samlede vognpark samt den samlede CO2- og energibesparelse per år og over en fem års periode.

Anbefalingen er så vidt mulig altid investeringsneutral i forhold til nuværende vognpark og mobilitetsform. Anbefalingen er baseret på en fem års plan og forberedt til CO2-certificering.

Højt på agendaen

Senere igangsættes dataindsamling om blandt andet brændstofforbrug via eksempelvis app og sms samt rapportering, opfølgning og optimering. Opfølgning er en afgørende del for at nå målsætningen – og bevare fokus, anfører Green Mobility, som også uddeler smileys via sms og app.

- Green Mobility er i dag markedets mest optimale CSR-værktøj (socialt ansvar, red.) for biler og mobilitet. Vores særlige fokus på CO2-reduktion og brændstofbesparelser skiller os ud fra andre med viden og erfaring i, hvad der gør sig bedst i den enkelte vognpark og dennes kørselsmønster, påpeger Henrik Isaksen.

- CO2-reduktion og brændstofbesparelse ligger højt på de fleste kommuners og virksomheders agenda. Vi har udviklet systemet med underliggende IT-værktøjer, der via en kortlægning af den nuværende vognpark, analyserer muligheden for at reducere CO2-udledningen med tilhørende brændstofbesparelse. Vi tilbyder kommuner og virksomheder at udføre denne analyse og sammen fastlægge en målsætning for CO2-udledning og brændstofforbrug for den nuværende og fremtidige vognpark, som nøje tilpasses de meget varierende driftsmønstre, alle virksomheder og kommuner har. Samtidig opnås en økonomisk besparelse, og med vores opfølgningssystem hjælper vi vores kunder og alle deres medarbejdere til reelt at nå målet, der også kan lede frem til en Grøn Transportcertificering, forklarer Henrik Isaksen.

Trafikstyrelsen indgår partnerskab

Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport har netop indgået et partnerskab med rådgivningsfirmaet Green Mobility med det fælles mål at udbrede kendskabet til certificering af grønne kommuner og virksomheder – og dermed sænke CO2-udledningen.

Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport har udviklet og driver en certificeringsordning for transportvirksomheder og kommuner, der ønsker at arbejde for en grønnere profil på transportområdet. Styrelsen har siden 2010 certificeret grønne transportvirksomheder og kommuner, som har kortlagt og analyseret deres vognpark og dertil implementeret forskellige tiltag, som har bidraget til at reducere deres CO2-udslip.

Green Mobility har netop udviklet et tilbud til kommuner og virksomheder om hjælp til at kortlægge deres vognpark, så det bliver lettere at overskue status quo samt få overblik over, hvilke konkrete tiltag, der passer bedst til den enkelte kommune eller virksomhed. Det er således i begge parters interesse at samarbejde og koordinere indsatsen.

- Det er vigtigt at få sat konkrete initiativer i gang for at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren. Kurven skal knækkes, og her er certificering et godt redskab, fordi det får de mange aktører til at feje for egen dør og tage en række nødvendige initiativer. Vi er gået i samarbejde med Green Mobility for at styrke denne indsats systematisk, og har fokus på at få gennemført en brændstofreduktion, hvor det samtidig er økonomisk fornuftigt at sætte ind, udtaler Niels-Anders Nielsen fra Center for Grøn Transport i Trafikstyrelsen.

Mere på www.greenmobility.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094