23948sdkhjf

Skrot nu de regler

DE BORGERLIGE PARTIER tordnede imod de strammede reparationsregler for trafikskadede biler, som Nyrup-regeringen gennemførte i 1999. Siden kom de blå til magten under ledelse af Fogh, glemte deres kritik og lod stramning være stramning. Endnu et drej på skruen kom til i 2010 – denne gang under Venstre-regeringen, og da der var byttet om på regeringsansvar og opposition, var det nu oppositionen, der råbte op.

"SOCIALDEMOKRATIET, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre mener, at den ændring, der er foreslået vedrørende de færdselsskadede køretøjer, vil flytte arbejdspladser fra danske værksteder til fabrikker i bilproducerende lande. Da der samtidig er en stor klimabelastning ved at producere en bil, kan en hurtigere udskiftning af bilparken ikke påregnes at have positive miljøeffekter. Endelig tvivler de tre partier på regeringens beregning af, hvor stort et bidrag det giver til statskassen", lød det således fra en betænkning i 2011.

SÅ ER SPØRGSMÅLET: Vil regeringen leve op til sine ord fra sidste år? Svaret er selvfølgelig nej, men det skal efterprøves i Motor-magasinet, som i den kommende tid vil forfølge politisk opbakning og stillingtagen til de velkendte argumenter fra autobranchen.

Argumenter, som senest Danmarks Automobilforhandler Forening har ført frem: Totalskadegrænsen er hæmmende for hele autobranchen. Mange biler, som sagtens kan repareres, bliver i dag skrottet på grund af sære grænser fastsat af politikerne. Grænserne koster tusindvis af arbejdspladser og er samtidig hæmmende for miljøet. D.A.F. vurderer således, at der alt i alt er tabt cirka 3000 jobs i autobranchen som følge af den sænkede grænse. Vægtige argumenter i en krisetid, der skriger på jobs. Fortsættelse følger i Motor-magasinet – nu på 14. år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078