23948sdkhjf

Bilerne splittes ikke kun ad - nu repareres de også

Når Jøker's Autoophug nu har dygtige mekanikere ansat, er det vigtigt at holde på dem, så i nogle måneder har der været satset offensivt på reparationer ved siden af ophug, som stadig er det primære.
Jøker's Autoophug har et grundigt kendskab til de biler, som de har ophugget gennem snart 30 år. Det kendskab bruger de nu også til at reparere de pågældende biler, så virksomheden kan holde på sine 12 gode medarbejdere.

- Vi lever dog stadig primært af salg af reservedele fra firehjulstrækkere, varebiler og Peugeot-personbiler. Men når vi nu har dygtige mekanikere ansat, som kender disse biler særdeles godt, er det nærliggende også at tilbyde at reparere dem, siger Henrik Poulsen. Han er en af de fire ejere og daglig leder af virksomheden, som ligger i Ejstrupholm.

Henrik Poulsen er selv uddannet mekaniker, som de fleste af medarbejderne hos Jøker's Autoophug i øvrigt er. Et andet fællestræk er, at de alle har været i virksomheden i mange år, så reparationsvirksomheden skal ses som en helt naturlig offensiv satsning, så man undgår at afskedige nogen. Foreløbig er satsningen blevet positivt modtaget. Der kommer stadig flere biler ind, som skal repareres. Og netop inden for den slags biler, virksomheden har et særligt godt kendskab til. Men det er stadig ophug, der er langt den største del af forretningen, og sådan skal det blive ved.

Nicheområder

Men der er flere nicheområder. Et af dem er udtrækning af indsprøjtningsdyser i topstykker.

- De kan sidde meget fast, så vi har købt udstyr, der kan trække dem ud og tilbyder nu, at andre værksteder kan komme til os og få det gjort, siger Henrik Poulsen.

Et andet er forstole til varebiler, hvor der blev indkøbt et parti nye stole, som forholdsvis hurtigt blev solgt. Så det er også noget, virksomheden fortsætter med.

Finanskrisen

Stort set alle ophugningsbiler købes af forsikringsselskaberne, selv om virksomheden også køber biler af private. Men hos Jøker's Autoophug er man meget selektiv med, hvad man byder på. Tidligere kunne mange af de totalskadede biler sælges til Østeuropa - primært Polen og Litauen - hvor de godt måtte bygges op og komme ud at køre igen. Men efter finanskrisen satte ind, er denne eksport styrtdykket.

Til gengæld kan Henrik Poulsen også glæde sig over, at finanskrisen har betydet, at salget af reservedele er gået frem, fordi folk gerne vil spare lidt på reparationerne, og der kan være mange penge at spare ved at benytte brugte reservedele.

- Mange af de biler, vi tager ind, har ikke kørt ret mange kilometer, når de kommer ud for et uheld og erklæres totalskadede. Så de dele, vi kan benytte og sælge, er forholdsvis nye originaldele. I forhold til den pris, man skal betale hos en grossist for nye originale dele, ligger vore priser næsten altid på under det halve, så der er penge at spare, siger Henrik Poulsen.

Grundig registrering

Jøker's Autophug får i gennemsnit en bil ind om dagen. De miljøbehandles, så væsker og brændstof fjernes fra bilerne. Der skilles ikke helt så mange biler ad for at spare plads, som tidligere. Nu registreres flere af bilerne på pladsen.

Delene fra de biler, der skilles helt ad, kommer til virksomhedens pakkeri. Her går fast to mand. Alle reservedele fotograferes, registreres og forsynes med stregkoder, og der er ligeledes stregkoder på de hylder, hvor reservedelene placeres, så de er nemme at finde. Dette arbejde gøres grundigt og er derfor tidskrævende. Der er forskel på, hvor hurtigt delene sælges. For eksempel er dele til en Toyota Land Cruiser hurtig omsat. Det er dele til Peugeot også. Virksomheden har mange faste kunder i hele landet blandt værksteder og kolleger i Autoophuggernes Datalager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062