23948sdkhjf

Binding af service er ankepunktet

FDMs forbehold overfor den nye brugtbilforhandler-kæde PointBilers garantiordning skyldes et krav om servicering og reparation på kædens værksteder.
Hos nyetablerede PointBilers ledelse er man ked af FDMs udmelding om manglende blåstempling af bilsalgskædens garantikoncept med op til tre års fuld garanti - en udmelding, der skaber forvirring i en periode med opsøgning af potentielle medlemmer af kæden og samarbejdspartnere samt troværdig markedsføring overfor bilejerne.

- Vi kontaktede FDM fra dag ét med vores koncept og ønsker nu at få "strøget skjorten", så vi kan komme videre. Vi mener at have skabt et fuldstændig troværdigt og gennemsigtigt koncept til kundernes fulde tilfredshed. Det er korrekt, at FDM ikke har sagt god for konceptet som helhed, men de har haft det til gennemsyn, og på FDMs anbefaling valgte vi at kalde PointBilers garantiaftale for Safety.

- Vi vil naturligvis ikke lægge os ud med FDM, men ønsker blot en afklaring hurtigst muligt af holdningen til vores koncept, som vi ser som et modtræk til bilimportørernes ekstra garanti i form af serviceaftaler med mærkeværkstedsbinding, siger Aksel Nielsen, PointBiler i Haslev. Han tilføjer, at bilsalgskæden har haft advokatbistand i udarbejdelsen af konceptet og hele tiden har været i mailkorrespondance med FDMs jurister.

FDM varsom

Hos FDM er denne mailveksling varetaget af jurist Casper Schad. Inden sagen nu er blevet overdraget til chefjurist Per Alkestrup sagde Casper Schad til Motor-magasinet, at FDM generelt ikke blåstempler koncepter og er meget varsomme med projekter, der drager nytte omkring markedsføring af FDMs brand. Fagbladet har gennem tre uger forsøgt at få en kommentar fra FDM til PointBilers Safety-koncept (se boks).

Aksel Nielsen fortæller, at FDM i mails til ham har anført, at krav om servicering og reparation ikke vil være et lovligt vilkår at stille, da der dermed sker betaling til den, der yder garantien, hvilket er i strid med markedsføringsloven. Bilimportørerne må af samme grund heller ikke (længere) stille krav om, at bilen serviceres på værksteder autoriseret af det pågældende mærke for at opretholde nybilsgarantien, begrunder FDM sit forbehold.

Ingen forskel

Denne afvisning mener Aksel Nielsen ikke hænger sammen med virkeligheden.

- Vi ser jo, at flere bilmærker tilbyder kunderne at tegne ekstra garanti i form af serviceaftaler, ud over den – måske netop derfor – kun to- eller treårige fabriksgaranti, mod at bilen netop skal serviceres og repareres hos mærkets forhandlere. Dermed er der ikke forskel på vores og mærkedelens koncepter bortset fra, at vores bilkøbere får Safety-aftalen med i købet uden ekstra betaling, siger Aksel Nielsen.

Uanset FDMs holdning til Safety-konceptet mener PointBiler at kunne tilbyde et godt og troværdigt bilsalgs-koncept, som kunden selv kan vælge at følge ved at acceptere at bruge de tilknyttede værksteder i kæden, og dermed få op til tre års fuld Safety-garanti på en ét år gammel bil og ned til et års Safety på en tre år gammel bil.

- Vi tilbyder noget, som ikke tidligere er set i brugtbilsbranchen, og hvis der er noget, vi ikke vil, er det at stå som utroværdige, siger Aksel Nielsen.

Motor-magasinet afventer en kommentar fra FDMs chefjurist Per Alkestrup til sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172