Bilen der næsten kan svejse under vand
Mekonomen har indgået aftale med SOS Dansk Autohjælp og har på rekordtid bygget en mobil værkstedsvogn for at øge antallet af nød-reparationer på vejene frem for bugseringer.
1. oktober har de to parter indgået en samhandelsaftale, hvor Mekonomen blandt andet skal levere reservedele, batterier, olie med mere til SOS Dansk Autohjælps 45 danske stationer. Derudover skal Mekonomen levere et endnu uvist antal avanceret opbyggede teknikerbiler fuldt udrustet med værktøj, reservedele og forbrugsvarer. Bilerne indeholder blandt andet nyeste teknologi inden for diagnose-værktøj og lithium batteriteknik til blandt andet drift af værktøj. Målet er at nedbringe antallet af vejbugseringer af havarerede biler med 15-20 procent ud af de 300.000 årlige bugseringer i Danmark fra SOS Dansk Autohjælp, der via sit ARC-samarbejde i Europa oplyser at stå for 80 procent af markedet for mobilitet. Både for miljøet skyld og for bilejerne, der slipper for bugseringer.
- Vi er virkelig imponerede over, hvad det er lykkedes Mekonomen, og samarbejdspartnerne Sortimo og Voka Karrosseri, at bygge på blot et par uger det er lige før, denne første bil kan svejse under vand, smilede direktør Jesper Rasmussen, SOS Dansk Autohjælp, ved nøgleoverrækkelsen under Motor-magasinets besøg. Han har blandt andet kigget på tilsvarende biler i Tyskland men fandt ingen så avancerede som den, han nu har fået bygget i Danmark.
- Det har været en fornøjelse at samarbejde med Mekonomen om implementeringen af nye koncepter til gavn for SOS Dansk Autohjælps kunder som en initiativrig, seriøs og meget kompetent sparringspartner i dette forløb. Det har været essentielt for os at sikre en stor leveringssikkerhed med et bredt spektrum af varer, sagde Jesper Rasmussen.
Til stede ved nøgle-overrækkelsen til den første SOS-bil var også Mekonomen-direktør Ulla Bindzus, der er glad for det nye samarbejde, og ikke mindst leveringen af første bil.
- Vi er naturligvis også stolte over at have frembragt dette avancerede køretøj, i kraft af samarbejdet med gode folk, på blot et par uger. Ganske vist får vi ikke Mekonomen-navn eller -farve på bilen, men vi kan bruge samarbejdet med SOS Dansk Autohjælp referencemæssigt, hvilket også er en del af vores strategi, sagde Ulla Binzus. Både hun og salgschef Henry Petersen understreger, at reparationsvognene skal generere arbejde til de danske værksteder, frem for at tage arbejde, idet der kun er tale om nødreparationer på vejene.
Muligheden for et udvidet Nordisk samarbejde ligger i luften, idet både SOS og Mekonomen er stærke i Norden.
Herhjemme skal AutovidenCenter Fyn stå for uddannelsen af de folk, der skal lære at bruge bilernes avancerede udstyr. Første hold med 16 mand begynder i uge 43.