Drop meningsløs lov og red 1000 job
Skrotloven har siden 65 procent-grænsens indførsel i 2011 sendt omkring 1000 autolakerere, mekanikere, pladesmede og medarbejdere fra andre autofag på dagpenge.
Den underlige grænse dikterer per lov, hvornår en bil er egnet til at reparere på, og hvornår den ikke er. Det er i sig selv absurd, da det kræver en individuel vurdering af en fagmand.
Siden 2011 har reparationsgrænsen været på 65 procent. Hvis en skadet bil skal repareres for mere end 65 procent af bilens handelsværdi før færdselsskaden, så skal den kasseres. I praksis betyder det, at fine velfungerende biler med nogle få buler efter en mindre ulykke skal smides til skrot. Vi ser groteske eksempler på fine biler, som er blevet erklæret totalskadet på grund af lovgivningen. Et tryk i siden kan sende en ellers ny og miljørigtig bil til ophug. Det er et voldsomt ressourcespild.
Men det er også et menneskeligt spild. Analyser fra både arbejdsgivere og fagforeninger viser, at skrotloven siden 65 procent-grænsens indførsel i 2011 har sendt omkring 1000 autolakerere, mekanikere, pladesmede og medarbejdere fra andre autofag på dagpenge.
For samfundets skyld
Skatteminister Holger K. Nielsen erkender, at det er minimalt, hvad staten tjener på reparationsgrænsen, men samtidig siger han, at de ikke vil ændre den, da Finansministeriets økonomer vurderer, at det kun "koster" 100 fuldtidsjob.
Her må vi opfordre Holger K. Nielsen og andre ministre til tage ud og tale med autoværksteder, pladeværksteder, autolakererier og reservedelsforhandlere i det ganske land. Vi skal have den lov ændret ikke bare for autobranchens skyld, men for hele samfundet skyld, da det mere end nogensinde er nødvendigt at holde gang i de små og mellemstore virksomheder.
Venlig hilsen en samlet autobranche samt Dansk Metal og Malerforbundet
AUTIG (Autobranchens Handels- og Industriforening i Danmark)
Bilbranchen
CAD (Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark)
D.A.F. (Danmarks Automobilforhandler Forening)
Dansk AutoGenbrug
Dansk Autoglas
DBFU (Dansk BilForhandler Union)
Dansk Metal
DBFR (Dækbranchens Fællesråd)
FAI (Foreningen af Auto- og Industrilakerere)
Håndværksrådet
Malerforbundet
SKAD (Sammenslutningen af Køretøjsbyggere og Autooprettere i Danmark)