23948sdkhjf

Advarsel: Underskriv ikke Skat-erklæring

Har man som bilforhandler haft besøg af Skat som led i den landsdækkende kontrol for flytning af avancer, og har man fået udleveret en såkaldt samtykkeerklæring, så skriv ikke under. Sådan lyder rådet til landets bilforhandlere fra AutoBranchen Danmarks Skat-taskforce.
På et møde i januar med Skats direktion om kontrolaktionen, der kaldes flytning af avancer, fremhævede brancheforeningen AutoBranchen Danmark, at Skat ofte sluser et bødeansvar ind ad bagdøren oven i et krav om efterbetaling af registreringsafgift. Skat undrede sig over kritikken og nævnte i øvrigt, at man faktisk havde udfærdiget en samtykkeerklæring til brug i tilfælde, hvor der er mistanke om såkaldte ansvarspådragende forhold.

AutoBranchen Danmarks Skat-taskforce, der består af organisationens egne jurister og landets førende eksperter på området inden for advokat- og revisionsbranchen, har nu kigget den omtalte samtykkeerklæring efter i sømmene. Vurderingen er, at det på ingen måde kan anbefales at underskrive den.

- Skat har oplyst, at samtykkeerklæringen er taget op til revision, og det kvitterer vi for. Og vi er heldigvis heller ikke stødt på den endnu i de mange sager, vi og vores taskforce har set. Ikke desto mindre er det vigtigt, at bilforhandlerne kender til den, hvis den pludselig skulle dukke op, siger Karoline Thomsen, kontorchef i AutoBranchen Danmark.

Hensigten med samtykkeerklæringen skulle være at underrette bilforhandleren skriftligt om, at han er under mistanke for en ansvarssag. Men erklæringens formulering indikerer snarere, at bilforhandleren med sin underskrift frasiger sig en sigtets rettigheder.

- Det bør være logisk, at såfremt Skat kommer frem til, at der kan være tale om ansvarspådragende forhold, så skal forhandleren have en sigtets rettigheder på skrift så tidligt i kontrolforløbet, at forhandleren ikke risikerer at inkriminere sig selv. Skat skal ikke bare fortsætte, som om der er tale om en helt almindelig kontrol, og dermed først oplyse om ansvarssagen, når kontrolforløbet er afsluttet, pointerer Karoline Thomsen, der dermed også efterlyser større krav til SKATs kontrolenheder om, at retssikkerhedsloven skal iagttages.

Hun vil nu sammen med AutoBranchen Danmarks Skat-taskforce betone og forfølge dette krav overfor Skat i den fortsatte dialog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094