Stordrift dræber de små virksomheder
Det giver længere køreafstande til reparatører og affolker udkantsdanmark, når forsikringsselskaberne opsiger værkstedsaftaler.
Hvis kunden da vil det.
For langt de fleste kunder vil nok køre bilen til det anviste værksted, som forsikringsselskabet samarbejder med.
Også brancheorganisationen Dansk Autoglas har oplevet en storm af henvendelser fra medlemsværksteder, der er blevet opsagt af Codan. Fra Dansk Autoglas siger Rober Lau, at det giver et landspolitisk problem.
- Når kunderne forsvinder, fordi de henvises til forsikringsselskabers såkaldte fordelsværksteder, så betyder det typisk, at værksteder i de mindre lokalsamfund får svært ved at eksistere. Og det går mod et politisk ønske om ikke at affolke det såkaldte "udkantsdanmark".
- Vi ser desværre, at konkurrencemyndighederne ikke er villige til at træde til, selv om konkurrencen samles hos få store aktører på reparationsmarkedet. Heller ikke selv om vi brancheforeninger kan påvise, at nogle forsikringsselskaber opererer med dobbelt selvrisiko, hvis kunden trodser selskabet og kører til en selvvalgt reparatør uden for forsikringsselskabets samarbejdsaftaler, siger Robert Lau. Han tilføjer, at det i høj grad er op til forsikringstagerne hr. og fru Danmark at tænke sig om, når de tegner forsikringsaftaler. Og at autobranchen må hjælpe danskerne med at gennemskue denne knast i policerne.
Fra Codan siger pressechef Mads Houe, at han godt kan se bekymringen og risikoen for en tendens som skitseret af Dansk Autoglas, hvis andre forsikringsselskaber vælger også at gøre som Codan.
- Vi håber naturligvis ikke, at vores opsigelse af kunder med under fem årlige opgaver for Codan bliver dødsstødet for værksteder, som forhåbentlig kan få arbejde ind andetsteds fra, siger Mads Houe.