Mekanikeruddannelse med internationalt præg
To elever fra AutoVidencenter Fyn har op til jul været i praktik i udlandet - en i Holland og den anden i Sverige.
Praktikopholdet i udlandet giver en særlig personlig erfaring med i rygsækken, ligesom eleverne får boostet deres selvstændighed og selvtillid. For AutoVidencenter Fyn betyder kontakten med skoler og firmaer i udlandet, at afdelingen får et detaljeret og grundigt kendskab til mekanikeruddannelsen og firmakulturerne i mange forskellige europæiske lande.
Automobility
AutoVidencenter Fyn er nemlig en del af netværket Automobility, som består af syv autoskoler fra forskellige lande. Alle lande tilbyder undervisningsmoduler til elever fra netværksskolerne og hjælper samtidig med at finde praktiksteder og bolig til eleverne. Automobility-netværket har en webside, hvor elever via en fælles kalender kan se udbuddet af moduler fra de forskellige lande i netværket. Mobilitetsnetværket blev bygget op med midler fra EU, men samarbejdet kører nu uden EU-støtte. Sidste år kom der to nye skoler til. En autoskole fra Holland, Graafschap College, og en skole fra Estland, Rakvere Technical College.
Europæisk sammenligning
AutoVidencenter Fyn leder af et stort internationalt EU-projekt kaldet AutoMOVET om sammenligning af mekanikeruddannelser i Europa og akkreditering af ophold i udlandet. Det skal hjælpe med at klarlægge, hvad eleverne lærer i udlandet, Der er nemlig ingen klare læringsmål inden for autoområdet i Europa, og derfor er AutoVidencenter Fyn nu gået med i et projekt, som har til formål at fastsætte netop det. Altså enighed om, hvad læringsmålene skal være.
Inspirationen har man hentet fra allerede eksisterende tyske projekter, hvis viden man overfører til autouddannelsen på Syddansk Erhvervsskole og til projektets andre partnere, blandt andet Holland, England, Litauen, Spanien, Finland og Tyskland. Ved at udvikle dette "sammenligningsværktøj" vil det i fremtiden blive nemmere for afdelingen at se, hvad den enkelte elev helt konkret får med hjem af viden, når vedkommende har afsluttet et udlandsophold.
Stor interesse fra udlandet
Projektet oplever allerede stor international interesse fra erhvervsskoler rundt om i Europa, og resultaterne af projektet vil forhåbentlig kunne overføres til andre uddannelser på Syddansk Erhvervsskole.
- Det er vigtigt, at Syddansk Erhvervsskole er involveret i internationalt samarbejde, da det er medvirkende til, at vi hele tiden lærer og også bidrager til udviklingen af erhvervsuddannelserne i Europa. Udarbejdelsen af en struktur, der kan medvirke til forøgelse af elevudveksling mellem skoler fra forskellige lande, vil være et stort positivt skridt i retningen af forøgede aktiviteter af praktik i udlandet, siger Henrik Vestergaard Andersen, chef for autoområdet på Syddansk Erhvervsskole.
Flere informationer om projektet kan findes ved at klikke her.