Erhvervsskole: Reform giver flere dygtige elever
Den nye erhvervsskolereform hilses velkommen af Syddansk Erhvervsskole.
Især er det et stort plus, at flere af skolens uddannelser bliver direkte adgangsgivende til de videregående uddannelser, mener skolen, der siden 2011 har udbudt flere og flere af de nye EUX-uddannelser, som der med reformen bliver endnu flere af i fremtiden.
- Vi mærker, at virksomhederne efterspørger dygtige medarbejdere i både industrien og i byggebranchen. Det kan vi levere til dem i takt med, at erhvervsuddannelserne får en større bredde med gode muligheder for videreuddannelse samtidig med, at vores kommende elever får flere muligheder for at kombinere en traditionel erhvervsuddannelse med et gymnasialt niveau på én gang, siger direktør Lars Bregnehøj.
Syddansk Erhvervsskole udbyder allerede 12 EUX-uddannelser og mærker en stigende interesse for den nye type uddannelse hos både elever og virksomheder.
02-grænse godt
Generelt forventer skolen, at eleverne bliver dygtigere i kraft af, at man fremover skal have mindst 02 i dansk og matematik for at komme ind på skolen.
- I dag kan man ikke gennemføre en erhvervsuddannelse uden grundlæggende færdigheder i dansk og matematik. Tiden, hvor man altid kunne tage på teknisk skole og blive mekaniker, er forbi. Mange af vores uddannelser er på et langt højere niveau end tidligere. Derfor giver det god mening at indføre et adgangskrav til vores uddannelser, da ingen har gavn af at starte på noget, som på forhånd er dømt til at mislykkes, mener Lars Bregnehøj. Han finder det dog nødvendigt, at der, som også omtalt i reformen, iværksættes tilbud til de unge, der fra folkeskolen ikke kan komme direkte ind på en erhvervsuddannelse.
Bedre studiemiljøer
Lars Bregnehøj forventer desuden, at erhvervsskolereformen bliver en god anledning til at etablere bedre studiemiljøer og indføre en sundere skoledag med motion, da eleverne fremover skal gå på et grundforløb i ét år frem for kun 20 uger som hidtil.
På skolehjemmet er man netop nu i gang med at starte et pilotprojekt op med en såkaldt adventure-linje, hvor eleverne får meget mere bevægelse ind i hverdagen.
Derudover ser Lars Bregnehøj en række spændende elementer i erhvervsskolereformen. I kraft af at flere af de brancher, som Syddansk Erhvervsskole uddanner til, kommer til at mangle faglært arbejdskraft, så er de voksnes nye muligheder også interessante, mener Lars Bregnehøj.