23948sdkhjf

De første FTZ-autoteknikere med diplom

Efter to dages teoretisk og praktisk prøve nåede det første hold gennem uddannelsen på FTZ Akademi, som blev afsluttet med to dages intensiv eksamen.
Fem unge automekanikere kan nu kalde sig diplomuddannede autoteknikere fra FTZ Akademi. De har været igennem et toårigt kursusforløb bestående af otte moduler af hver tre dages varighed og adskillige timers hjemmearbejde mellem modulerne, så de nu er klar til at finde fejl i mange forskellige bilmærkers komplicerede elektriske systemer.

Allerede om fem uger, skal det næste hold til eksamen, og i alt har FTZ Akademi for tiden oprettet 24 hold, som hver typisk tæller ni deltagere, oplyser Finn Wagner, der er autoteknisk konsulent og har været med som underviser på FTZ Akademi i fire år.

- Det er en krævende uddannelse. Det er en uddannelse, mekanikerne "tager". Det er ikke én, de "får". Der er nogle, som falder fra undervejs, og så er der også nogle, som ikke består den sidste og afgørende eksamen. Men de, der består, er rigtigt dygtige, pointerer Finn Wagner.

Mellem kursusmodulerne skal kursisterne regne med, at de også skal bruge mindst et par dage på koncentreret hjemmearbejde. De enkelte moduler har fokus på områder som motorstyring både til benzin og diesel, komfortelektronik, avanceret motorstyring og hybridteknik. Til den praktiske del af eksamen skal kursisterne finde en række indlagte fejl i forskellige bilmodeller. Desuden skal de bestå en ret omfattende teoretisk prøve.

- Her er afsat to og en halv time til besvare 245 spørgsmål af forskellig sværhedsgrad. Vi har endnu ikke oplevet nogen, som har besvaret alle 245 spørgsmål korrekt, men dog et par hundrede, fortæller Finn Wagner. Uddannelsen på FTZ Akademi er åben for alle frie- og mærkeværksteder. Det er værkstederne selv, der beslutter, hvem af deres mekanikere, de vil indstille til uddannelsen. Det er Finn Wagners erfaring, at det er de bedste på værkstederne, der får muligheden.

Erfaren censor

Ved den netop afsluttede eksamen medvirkede Årets Diagnosetekniker fra FTZ Messen 2013, Steen Kielstrup fra Gelsted Bilservice, som ekstern censor og skuemester. Det var således ikke alene holdets undervisere, Finn Wagner og Per Winther, der vejede og vurderede kursisternes færdigheder.

- Jeg synes, kursisterne er meget dygtige. De lærer at gå meget systematisk frem og at bruge alle de tekniske systemer, der er til rådighed, og at gennemskue, at de er forskellige fra bil til bil, siger Steen Kielstrup. Han har i dag eget værksted, men har tidligere været ansat i Bosch i syv år, hvor han har beskæftiget sig meget med diagnoser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081