23948sdkhjf

Fortsat uro om Codan-opsigelser

Autobranchen forsøger at få forsikringsselskabet i tale. Codan holder fast.
Det har skabt stor bestyrtelse i autobranchen, at flere hundrede auto- og glas-værksteder med én måneds varsel har fået opsagt deres prisaftaler med forsikringsselskabet Codan af strategiske årsager. Det gælder alle, der har håndteret under seks opgørelser for Codan i 2013.

- Vi har fuld forståelse for forsikringsselskabernes ønske om at effektivisere, men Codans tiltag bryder radikalt med det ellers hævdvundne princip om, at bilejeren selv bestemmer, hvor han vil have repareret sin bil, udtaler underdirektør i AutoBranchen Danmark, Michael Nørregård. Autobranchen Danmark har aftalt at mødes med Codan om sagen i august.

Også de frie værsteders forening, CAD, luftede i sidste nummer deres klare kritik af Codans fremgangsmåde, og den er ikke mildnet den sidste uges tid. Også CAD forsøger at få et møde med den ansvarlige hos Codan, José L. Castellanos, strategisk chef inden for motor hos forsikringsselskabet i Norden, om sagen.

CAD har fået ikke færre end 85 skriftlige og en lang række opringninger fra utilfredse medllemer - samlet mindst 150 henvendelser, oplyser CAD-direktør Erik S. Rasmussen.

Brød ud af mund

Et af de værksteder, som er blevet opsagt, og som stillede sig frem med kritik af Codan i sidste avis, er HJ Auto i Roskilde, og her er indehaver Henrik Johansen fortsat stærkt fortørnet.

- Vi har ingen kontakt haft med Codan siden, og helt ærligt så tror jeg, at de er ligeglade. Men jeg giver ikke op. Hvis jeg får en Codan-skade efter 1. september, sender jeg rapporten ind - jeg henviser ikke arbejde videre. Det er uretfærdigt og uanstædigt, at brødet stjæles ud af vores mund, fordi Codans fordelsværksteder mangler arbejde. Det må de selv skaffe sig, ligesom de selv må markedsføre sig som os andre, mener Henrik Johansen, der har været i branchen siden 1981.

- Der er ingen forskel i det skadesarbejde, vi udfører. Det er samme lakering og samme reservedel - vi er blot billigere, påpeger den erfarne mekaniker og tilføjer:

- Vi har også både lånebiler og det rette udstyr, men det har Codan slet ikke spurgt til. Codan burde række hånden ud i denne sag.

Codan fastholder

Hos Codan siger pressechef Mads Houe, at selskabet er kede af de dønninger og den utilfredshed, opsigelserne har skabt.

- Men vi har ikke ændret vores forretningsbeslutning, som skyldes at Codan ønsker et tættere samarbejde og dialog med vores fordelsværksteder og større værksteder for at opnå smidigere service og bedre kvalitet. Dette rationale er fortsat gældende, men vi kan konstatere, at ikke alle i branchen er lige begejstrede for ændringen. Og det kan vi da godt forstå, når en del af deres forretning forsvinder, udtaler han.

Mads Houe oplyser, at Codan nu udbygger sit samarbejde med omkring 200 fordelsværksteder og prisaftaler med yderligere 1800 værksteder.

Taksatorringen bruger alle

Mens Codan og eksempelvis Tryg har valgt at centralisere deres samarbejde med et reduceret antal fordelsværksteder, dog med den forskel, at Codan fra den 1. september helt gør op med det frie værkstedsvalg, fortsætter for eksempel Taksatorringen, som håndterer skader for 29 forsikringsselskaber, ad den kendte vej.

- Vi har ingen kommentarer til Codans udmelding - vi kender ikke deres bevæggrunde. Hos Taksatorringen arbejder vi med 4500 små og store værksteder - den samlede branche - på basis kvalitet og kundetilfreshed. Vi samarbejder med alle med forstand på skadesopgørelse, som kan håndtere Autotaks-Forsi, udtaler cheftaksator Peter Ronex.

- Vi er en neutral organisation, som laver, hvad de 29 forsikringsselskaber beder os om. Og selv om vi løbende overvejer forbedringer, er der mig bekendt ingen ændringer på vej, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078