23948sdkhjf

Nu kommer angrebet mod leasingbranchens 'bilvask'

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) frygter, at et indgreb kan lukke billeasingbranchen i Danmark.

LEASINGBILER Et politisk flertal uden om regeringen kræver, at regeringen griber ind mod leasingbranchens metoder til at skære i registreringsafgiften. Det skriver Jyllands-Posten.

I sidste uge afslørede Jyllands-Posten, hvordan verdens næststørste bilproducent, Toyota, kan skære 100.000 kroner af registreringsafgiften på en ny Toyota Avensis.

Det sker ved at lade den køre rundt i få måneder som leasingbil. Derefter sælges bilen videre gennem forhandlere med stor profit. Metoden kaldes internt i bilbranchen "at vaske biler".

Kravet fra det politiske flertal til skatteminister Karsten Lauritzen (V) er, at han kommer med en løsning, der kan sikre, at leasingfirmaerne betaler samme registreringsafgift som andre, der køber ny bil.

- Det er hverken rimeligt eller hensigten med loven, siger DF’s skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til Jyllands-Posten.

Men det er en decideret trussel mod hele markedet for billeasing, mener skatteministeren.

- Hvis man vil lukke for den forskelsbehandling, vil det efter min opfattelse i realiteten betyde, at det bliver meget svært at have leasing som forretningsmodel i Danmark, siger han til Jyllands-Posten.

Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviser alle, at de vil lukke leasingbranchen. Men partierne er enige om, at der er behov for et indgreb over for det, som flere partier betegner som et skattehul.

Karsten Lauritzen påpeger, at det nødvendigvis må påvirke afgiften, når leasingselskaber får mængderabatter. Han siger også, at han naturligvis ikke vil acceptere decideret snyd med priserne.

Lars B. Nielsen fra Deloitte lavede sidste år en analyse af leasingmarkedet i Danmark.

Han mener, at det vil gøre leasing mindre attraktivt, hvis branchen skal betale mere i registreringsafgift, men at det ikke vil lukke branchen.

Han siger, at afgiften intet har at gøre med, at billeasing har fået så stor succes i Danmark.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11