23948sdkhjf

Svindel med dæklabels

Lige i løbet af natten var et dæk udstillet på en messe pludseligt blevet markant bedre i flere discipliner.

DÆKTEMADAG - Hvordan kan det dog gå til? Lige fra den ene udstillingsdag til den næste var et dæk på en messe blevet bedre i en række discipliner - i hvert fald hvis man skulle tro mærkningen på dækkets label?

Dette spørgsmål stillede Volker Nitz, direktør i Dækbranchen Danmark til organisationens temadæk på Teknologisk Institut. Og han gav selv svaret til temadagens mange deltagere; der var slet og ret blevet snydt med label. Da dækket ikke klarede sig tilstrækkeligt godt i forhold til konkurrenterne, blev der lige "skruet op" for nogle af egenskaberne.

Nitz mindede om, at dækmærkningen stammer fra tilbage fra 2012, og at man i øvrigt på dbdk.dk kan hente tusindvis af informationer om dækkene. Ikke mindst et værktøj, hvor man kan prioritere, hvad man som kunde lægger vægt på og derefter se en lang række anbefalede dæk, der opfylder netop disse krav - og vel at mærke dæk til en specifik bil.

Som supplement til historien om dækket, der pludseligt blev bedre hen over natten, oplyste Volker Nitz, at der nu er foretaget en tysk stikprøve-undersøgelse af i alt 19 forskellige dæk. I alt syv af disse tæk afvigelse på mindst én af de angivne værdier på dækmærket - altså fejl på 36,8 procent af de mærkede dæk.

Så Volker Nitz konstaterede:

- Der er plads til forbedring, både fra aktørernes side i relation til opfyldelse af kravene. Men undersøgelsen viser også med tydelighed, at kontrol og markedsovervågning ligeledes er en vigtig parameter, som myndigheder i de respektive lande må tage alvorligt i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079