23948sdkhjf

Ingen VM-medaljer til to autofolk

For første gang i mange år kommer et dansk landshold hjem fra WorldSkills uden metal af guld, sølv eller bronze. Til gengæld fik karrosseritekniker Simon Jacobsen og autolakerer Philip Bang udmærkelser, de såkaldte Medaillons of Excellence.

UNGDOM Danmark rejste til WorldSkills 2019 i Rusland med et landshold på 14 unge håndværkertalenter i alderen 18 til 21 år, og otte af dem kommer hjem med en medalje for deres præstation om halsen, herunder karrosseritekniker Simon Jacobsen og autolakerer Philip Bang.

Der er tale om otte udmærkelser, såkaldte “Medaillons of Excellence", som gives til dem, der i hver sin konkurrence har opnået et antal point i den absolutte top, men uden at nå 1., 2. eller 3. pladsen.

Syv af danskerne endte i top 10 i deres individuelle konkurrencer.

Kok meget tæt på

Det er i kort form resultaterne af den danske indsats ved WorldSkills 2019 i den russiske by Kazan. Medaljerne til vinderne faldt tirsdag aften den 27. august på byens store stadion, Kazan Arena, hvor de mere end 1300 deltagere fra 63 nationer sad samlet til show og taler fra blandt andre Ruslands præsident Vladimir Putin.

Den samlede oversigt over point er ikke tilgængelig endnu, men det ligger klart, at en af deltagerne fra Danmark var ganske tæt på en podieplads.

Pointskalaen går til 800, og den danske kokkeelev Magnus Rosendahl var kun en lille håndfuld point fra bronzemedaljen. Og det i den WorldSkills-konkurrence, hvor der var deltagere fra flest nationer, nemlig 49. Hans fjerdeplads betyder også, at han blev “Best of Nation" og derfor fik en ekstra medalje om halsen sammen med den eftertragtede “Medaillon of Excellence."

Kalder på nye initiativer

Podiepladser, og dermed metal af guld, sølv eller bronze, blev det altså ikke til denne gang, og det er første gang i mange år, at et dansk landshold kommer hjem uden den slags fra et VM eller et EM.

Det kalder på nye initiativer, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen:

- De unge mennesker har gjort en kæmpe indsats både før og under konkurrencerne. Når det alligevel ikke var nok til at få medaljer, siger det os, at vi skal sætte det som et selvstændigt mål at finde ud af, hvad der karakteriserer medaljevinderene i 2019, så det kan lære os, hvad der skal til, for at de danske deltagere kan træde det sidste skridt op på medaljeskamlen.

Dyrere VM-medaljer

- Vi må sætte gang i en indsats, der skaffer mere tid og flere midler til træning af vores VM- og EM-deltagere. Vi kan konstatere, at især VM-medaljer er blevet "dyrere", og at vi i stigende grad er oppe mod nationer, der bruger væsentligt flere ressourcer på træning. Vi har en bred trup i vores landshold med masser af talent, men vi bliver nødt til nu at forske i, hvad der mere skal til, og skaffe flere midler, siger Jesper Juul Sørensen.

- Det arbejde går i gang nu, som noget af det første skal vi tale med Østrig og Schweiz, som har større traditioner for talentarbejdet og altid klarer sig flot internationalt.

Til WorldSkills var der kamp om VM i 53 forskellige fag over fire hårde arbejdsdage.

Begejstring hos Dansk Industri og Dansk Metal

De flotte placeringer vækker begejstring hos både Dansk Industri og Dansk Metal.

- I dag kan vi bestemt være stolte af vores virksomheders og erhvervsskolers uddannelse af dygtige faglærte. Det er et flot resultat vores unge deltagere har leveret – ikke mindst Simon Jacobsen fra Bayern Autogroup Aalborg. Vi opnår resultater, der proportionalt overstiger et land som Danmark i størrelse. Det lægger de også mærke til hos de øvrige 60 nationer, som er med her til World Skills, lyder fra Lone Folmer Berthelsen, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI.

- Vi er både glade og stolte over, at det lykkedes Casper og Simon at vinde en Medaillon of Excellence ved WorldSkills. Det viser, at når man tager en erhvervsuddannelse i Danmark, så hører man til blandt verdenseliten, og at en erhvervsuddannelse er fuld af muligheder – i Danmark såvel som i verden, siger Kasper Palm, næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg, og forbundssekretær i Dansk Metal.

- På nordjysk er jeg jo bare godt tilfreds, men det er altså helt vildt fedt og ubeskriveligt. Det er det højest opnåelige, lyder det fra en tilfreds Simon Jacobsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109