23948sdkhjf

Milliardstøtte: Ny hjælpepakke til erhvervslivet på plads

De virksomheder, som fik påbud om at lukke butikken onsdag kl. 10.00, får fuld kompensation for faste udgifter, så længe forbuddet er gældende.

Det fastslog finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde torsdag kl. 11.00.

Flankeret af ledere fra samtlige partier præsenterede han en ny hjælpepakke, som – inklusive lånemuligheder på op mod 60 mia. kroner – løbet op i omkring 100 mia. kroner.

- Vi har givet hinanden håndslag på, at vi vil gøre det, der skal til for at redde dansk erhvervsliv gennem situationen, siger Nicolai Wammen, som sammen med de øvrige partiledere erklærede sig parat til at støtte med flere penge, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

En pakke til 40 mia. kroner

Hjælpepakken omfatter en kompensationsordning for selvstændige, som ikke var direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation.

Den omfatter også kompensation for virksomhedernes faste udgifter. Kompensationens størrelse afhænger af, hvor stort et omsætningstab den pågældende virksomhed har lidt:

  • 80 procent hvis omsætningsnedgangen har været 80-100 procent
  • 50 procent hvis omsætningsnedgangen har været 60-80 procent
  • 25 procent hvis omsætningsnedgangen har været 40-60 procent

Herudover vil virksomheder, som har fået midlertidigt forbud mod at drive forretning, altså som nævnt blive kompenseret med 100 procent af de omfattede faste udgifter, så længe forbuddet er gældende.

Det forventes, at de statslige udgifter til ordningen vil beløbe sig i størrelsesordenen 13 mia. kr. om måneden svarende til en samlet udgift på 40 mia. kr. fra 9. marts 2020 til 9. juni 2020.

Læs faktaark om hjælpepakken her.

Overblik: Seks personer smittet med coronavirus er døde

(Opdateret torsdag kl. 09.48)

Seks personer er døde, mens de har været smittet med coronavirus, men det er ikke nødvendigvis dødsårsagen. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Selv om de seks personer har været smittet med coronavirus og er døde, er det ikke nødvendigvis dødsårsagen. Flere af de personer, som er døde, har haft flere andre alvorlige sygdomme samtidig.

Definitionen for at indgå i statistikken er, at man er død, senest 60 dage efter at man er smittet med coronavirus. Det er sådan dødsfald bliver opgjort internationalt, og for at sammenligne på tværs af landegrænser gør man det også på den måde i Danmark.

Indtil videre er 1.132 konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Det er en stigning fra 1.057 onsdag. Tallet er ikke et udtryk for det samlede antal smittede, da ikke alle med symptomer for virusset bliver testet.

Indtil videre er der testet 8.746 personer i Danmark. Det er en stigning fra 7854 onsdag. De danske myndigheder forventer at kunne teste omkring 1000 om dagen gående fremad.

De seneste tal fra onsdag var, at 129 personer var indlagt på et sygehus, og af de var 24 indlagt på en intensiv afdeling - herunder 18 i respirator.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093