Kendt leasingfirma gået i betalingsstandsning
Leasingfirmaet Scanleasing balancerer på randen af konkurs og er nu gået i betalingsstandsning.
- Jeg kan bekræfte, at selskabet er i rekonstruktion. Lige nu handler det for os om at finde ud af, hvad det er for en virksomhed, hvad der er op og ned, og hvad der er af mulige løsninger, siger John Sommer Schmidt, partner i Gorissen Federspiel, til Finans.
Han blev involveret i sagen i midten af sidste uge. Motor-magasinet har siden onsdag forsøgt at få fat på både bestyrelsen i Scanleasing og adm. direktør Peter Larsen, men ingen parter er vendt tilbage. Mandag er Scanleasings telefoner helt lukket.
Firmaet reklamerer på sin hjemmeside med ”11 års erfaring, 10.000 leasingkontrakter i bagagen og over 1100 Scanleasing-biler på gaden”, men ifølge kilder i autobranchen er der snarere 2000 biler i leasingflåden.
Forsinket regnskab
Det har vakt mistanke om, at noget var under opsejling, at Scanleasing ikke afleverede sit regnskab rettidigt. Dette var også et problem ved indberetningen af årsregnskabet for 2018.
Dengang påtalte den uafhængige revisor, EY, at der var sket flere lovbrud:
- Selskabet har i strid med lønsumslovgivningen ikke foretaget indberetning af lønsumsafgift til Skat.
- Selskabet har i strid med momslovgivningen indberettet urigtige momsangivelser samt foretaget for sen indberetning heraf til Skat.
- Selskabet har i strid med selskabslovens § 210 ydet et lån til en af selskabets bestyrelsesmedlemmer.
- Selskabet har ikke overholdt fristen for indsendelse af årsrapport for 2018.
I 2018 omsatte Scanleasing for knap 228 mio. kr. og landede 6 mio. kr. på bundlinjen. Alligevel kan virksomheden, der blev stiftet i 2014 af blandt andre den revisoruddannede Peter Larsen, ikke længere betale regningerne.
Retten i Kolding, hvor Scanleasing er hjemmehørende, holder møde om selskabets fremtid 2. november. Indtil da kører de daglige leasingforretninger videre, oplyser advokat John Sommer Schmidt til Finans.