Scanleasing-krak: Vækstfonden blandt de største kreditorer
Det nyligt krakkede leasingfirma Scanleasing efterlader sig en gæld på 228 mio. kr. at dømme efter det senest offentliggjorte regnskab, og det er blandt andre Vækstfonden, der har fået penge i klemme.
Det fremgår af retsbogen, som Finans har fået aktindsigt i.
"Hovedkreditorerne Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden peger på advokat John Sommer Schmidt og advokat Christian Jul Madsen som kuratorer i boet," står der ifølge Finans i retsbogen, da det blev besluttet at tage Scanleasing under konkursbehandling.
Vækstfonden er statens finansieringsfond. På sin hjemmeside brander fonden sig blandt andet med:
"I partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland udvælger og udvikler vi de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Vi har erfaring og ekspertise, der kan få ting til at gro og virksomheder til at vokse - fra digitalisering af en håndværksvirksomhed i Sallingsund til lancering af en robotarm i Silicon Valley."
170 mio. kr. i bankgæld
Størstedelen af Scanleasings gæld er til Ringkøbing Landbobank. Ifølge seneste årsregnskab, fra 2018, løber alene bankgælden op i knap 172 mio. kr.
Hverken Ringkøbing Landbobank eller Vækstfonden har ønsket at uddybe deres forhold til Scanleasing over for Finans.
Leasingfirmaet, der var et af landets største målt på omsætning, var også omdiskuteret og efterlader en lang række utilfredse kunder i sit kølvand.
Vrede kunder har samlet sig i en facebookgruppe mod Scanleasing, og sidste år kom Scanleasings værdiansættelsesmetoder under luppen i Kontant - dog uden, at nogen fra virksomheden ønskede at stille op til interview.
I kølvandet på Scanleasings konkurs er også selskabets direktør, Peter Larsen, gået personligt konkurs.
Motor-magasinet har gennem længere tid forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Larsen.