23948sdkhjf

Opdateret: Gitte Seeberg træder tilbage fra Djøfs ligestillingskomité

Gitte Seeberg afviste tilbage i 2009 at ansætte kvinde, fordi hun var gravid, og trækker sig derfor fra Djøf-komité. OPDATERET: I en kommentar på Facebook skriver Gitte Seeberg, at hun agter at fortsætte kampen for mere ligestilling.

Fagforbundet Djøf skal have ny formand for sin ligestillingskomité, efter Gitte Seeberg har trukket sig fra posten. Det skriver Weekendavisen, og det bekræftes af Djøf.

Det gør hun, efter at Weekendavisen har henvendt sig til hende med en historie om et ansættelsesforløb fra 2009. Dengang var Gitte Seeberg generalsekretær i Verdensnaturfonden i Danmark.

Gitte Seeberg er i dag adm. direktør for AutoBranchen Danmark.

Den dengang 26-årige Sarah Boas ansøgte om en stilling i Verdensnaturfonden og var til samtale med Gitte Seeberg. Her blev hun præsenteret for en kontrakt, men forløbet blev bremset, da Sarah Boas fortalte, at hun var gravid.

Det fik Gitte Seeberg og Verdensnaturfondens daværende kommunikationschef, Rasmus Helveg Petersen, til at stoppe for ansættelsen.

- Så kan vi selvfølgelig ikke ansætte dig, sagde Rasmus Helveg Petersen dengang ifølge Weekendavisen.

Rasmus Helveg Petersen er i dag medlem af Folketinget for Radikale Venstre.

Ifølge både Seeberg og Helveg Petersen var der tale om et barselsvikariat, som Sarah Boas havde ansøgt. Begge bekræfter de, at Sarah Boas ikke blev ansat, fordi hun var gravid.

- Skulle jeg have ansat en barselsvikar for barselsvikaren, spørger Seeberg retorisk, til Weekendavisen.

Weekendavisen har set jobopslaget fra dengang, og ifølge avisen var der i opslaget tale om et fast job.

Undervejs i ansættelsesprocessen bliver det ændret til en midlertidig ansættelse. Og kontrakten, som Sarah Boas var ved at underskrive løb fra september 2009 til juni 2010.

Det fremgik hverken af mails sendt mellem parterne eller af kontraktudspillet, som Weekendavisen har set, at der skulle være tale om et vikariat.

I en mail få timer før hele ansættelsen bremses, begrunder Seeberg den midlertidige ansættelse med, at fonden gerne vil se økonomien an, før man skriver under på et varigt samarbejde.

Sarah Boas forklarer avisen, at hun har henvendt sig med historien, fordi hun har set Gitte Seeberg i DR's program "Debatten". Her deltog Seeberg i en debat om barsel i sin kapacitet som formand for Djøfs ligestillingskomité.

Både Seeberg og Helveg Petersen fastholder, da Weekendavisen henvender sig, at de har handlet korrekt.

Dengang indgik Verdensnaturfonden et forlig med Sarah Boas, hvor hun fik udbetalt kr. 45.000.

Senere ombestemte Gitte Seeberg sig dog. Hun giver derefter ifølge Weekendavisen udtryk for, at hun nu mener, at hun har handlet forkert dengang.

Gitte Seeberg: Fortsætter med at kæmpe for ligestilling

I et opslag på Facebook kommenterer Gitte Seeberg selv historien. 

- Weekendavisen har her til aften bragt en historie om, at jeg for 12 år siden, valgte ikke at ansætte en medarbejder i en tidsbegrænset stilling, da jeg fandt ud af, at hun var gravid. Det blev først oplyst, da vi skulle underskrive kontrakt. Hovedopgaven var at løfte en kommunikationsopgave under COP15 nogle måneder senere. Det ville selvsagt ikke være muligt for medarbejderen at løfte den opgave, da hun ville være på barsel under klimatopmødet. Jeg så dengang ikke nogen anden mulighed end at finde en anden person til opgaven. Der blev indgået et forlig.

Gitte Seeberg skriver videre, at hun ønsker at fortsætte kampen for mere ligestilling, selvom hun altså nu trækker sig fra Djøfs Ligestillingskomité.

- Ligestillingsdagsordenen er enormt vigtig. Jeg har alle dage kæmpet for mere ligestilling på arbejdsmarkedet, ligeløn og mere diversitet på arbejdspladsen. Jeg har derfor meddelt DJØF, at jeg trækker mig som formand for Djøfs Ligestillingskomité. Jeg ønsker ikke, at der skal sås tvivl om, hvorvidt formanden for ligestillingskomitéen arbejder fuldt og helt for sagen, og jeg vil ønske komiteen held og lykke med det videre meget vigtige arbejde. Selv vil jeg fortsætte med at kæmpe for denne dagsorden. Der er meget at gøre endnu.

Gitte Seeberg ønsker ikke at udtale sig yderligere, men hun henviser til sin advokat Bjarke Vejby, partner i Reimann advokat, der siger:

- Umiddelbart efter at kvinden havde fortalt om sin graviditet kontaktede Gitte Seeberg mig, der var pro-bono advokat for organisationen, og oplyste om alle detaljer. På det grundlag vurderede jeg, at en manglende udlevering af ansættelsesbrevet i underskreven stand ville være lovlig. Det tog Gitte Seeberg til efterretning. Vi indgik senere et forlig med kvindens faglige organisation på 1 ½ måneds løn, hvilket var baseret på et ønske om 100% eliminering af procesrisiko og at vi ikke skulle bruge en masse tid og penge på en retssag. Gitte Seeberg har således handlet i nøje overensstemmelse med rådgivning fra mig. Nu 12 år efter ville jeg yde samme rådgivning som dengang.

 

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094