23948sdkhjf

Bestyrelse og revisionsfirma stævnet i Scanleasing-skandale

Leasingselskabets daværende revisionsselskab, EY, har angiveligt overset væsentlige fejl og mangler i selskabet sidste regnskab inden konkursen og kan sammen med to ledende folk bag det nu konkursramte Scanleasing kan se frem til millionstore stævninger.

Konkursboet, der bestyrer det fallerede leasingselskab Scanleasing, forbereder stævninger for over 100 millioner kroner mod Scanleasings tidligere revisor EY og melemmer af bestyrelsen.

Konkursboet hænger kravet op på, at Scanleasings 2018-regnskab efter boets mening var fyldt med så »væsentlige fejl og mangler«, at revisionsgiganten EY kan drages til ansvar for mindst 60 millioner kroner af de mange millioner, som er forsvundet.

Det erfarer Børsen på baggrund af retsdokumenter og flere af hinanden uafhængige kilder.

EY kan ikke bekræfte, at en stævning er på vej og forventer ikke at blive stævnet. Revisionshuset har ikke ønsket at stille op til interview, skriver Børsen.

Bestyrelse stævnet

Også medlemmer af bestyrelsen er blevet stævnet. Den beskyldes for at sidde på hænderne, mens Peter Larsen, der var ejer og adm. direktør i Scanleasing ifølge kurator – og i øvrigt politiet – snød kreditorer og statskassen for store millionbeløb. Peter Larsen blev i marts sigtet for grov økonomisk kriminalitet.

“Det er kurators opfattelse, at bestyrelsesmedlemmerne ikke på noget tidspunkt har opfyldt deres forpligtelser i medfør af selskabsloven,” står der i kreditororienteringen ifølge Børsen.

Scanleasing Danmark gik konkurs i oktober 2020 efter flere uregelmæssigheder og efterlod en gæld på over 220 mio. kr. Blandt kreditorerne er bl.a. Vækstfonden og Ringkjøbing Landbobank.

Groft bedrageri

Scanleasing misbrugte angiveligt sin egenskab som selvanmelder og på den måde angiveligt unddrog statskassen for millionbeløb i prisfastsættelsen af deres bilpark. Det skete ved at fastfryse bilernes værdier over for Motorstyrelsen kunne. Dermed kunne Scanleasings biler køre afgiftsfrit rundt på vejene.

Desuden er selskabet anklaget for grov momssvig, skyldner- og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, groft bedrageri samt svig med covid-lønkompensation til et beløb på over 220 mio. kr.

Scanleasing gik i efteråret 2020 konkurs.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141